Wednesday 3 July 2013

Book challenge

Povedzte mi, že to nie je ňuňaté :3
Tak poďme na to :)
1. Najlepšia kniha, ktorú som tento rok čítala... och god... asi to nechám na City of Lost Souls, aj keď to asi nie je celkom fér, keďže ako posledná kniha, ktorú som čítala má voči ostatným určitú výhodu, ale aj tak je dokonalá :)
2. Kniha, ktorú som čítala viac ako trikrát určite Harry Potter, všetky časti, tie som čítala najviackrát
3. Obľúbená séria dá sa tu povedať niečo iné ako Harry Potter?
4. Obľúbená kniha z obľúbenej série keď musím vybrať, tak Väzeň z Azkabanu
5. Kniha, ktorá ma robí šťastnou v prvom rade, toto je pointa každej knihy a každá jedna ma robí šťasnou, už len držať ju v rukách, cítiť vôňu jej stránok... každá jedna, ktorú som kedy prečítala, ale najnovšie Heroes of the Olympus - The lost hero :3 Dneska ráno prišla, krásne prekvapenie, láska moja, nádhernučká, voňavučká :3 Len kurier musel mať šok, keď som mu otvorila neučesaná, nenamaľovaná, v pyžame (moje pyžamo pozostáva z veľmi obmedzeného množstva látky...)
6. Kniha, pri ktorej som smutná pfúha... pohľad do poličky a nič, nemám asi žadnu takú knihu, jasné, že pri viacerých si poplačem, ale výsledný efekt je dobrá, šťastný, žiadna nemá zlý koniec
7. Najnedocenenejšia kniha hádam to dáva zmysel. Myslím, že nedocenené sú knihy z Hush Hush série, proste sú úplne dokonalé, ale málokto ich pozná
8. Najprecenenejšie knihy Fifty Shades of Grey a pokračovania. Povedzme si úprimne, čo je na nich AŽ také super, aby to boli druhé najpredávanejšie knihy na svete? Christian je sexoš, fajn, ale aj tak...
9. Kniha, ktorá som si nemyslela, že sa mi bude páčiť, ale zamilovala som si ju Možno Vieš udržať tajomstvo? často som skeptická, keď mi dá niekto love story, hlavne keď mi ju proste odporúčajú, nie že som si to našla sama, ale toto bolo naozaj milé a také ľahké, na zlepšenie nálady :3
1o. Obľúbená klasická kniha Dúfam, že Anna zo zeleného domu sa ešte počíta, inak neviem, čo by som sem napísala
11. Kniha, ktorú som nenávidela Hm, asi niečo z povinného čítania, celkovo Verneovky, nikdy som sa to nedonútila prečítať, prvá kniha, čo som z čitateľského blicla, ale pšššt :)
12. Kniha, ktorú som kedysi zbožňovala, ale už ma to prešlo Twilight a pokračovania. Prvýkrát som to zhltla, všetky knihy mi trvali dva alebo tri dni, ani jedna viac. Ale keď som to čítala druhýkrát, neskutočne som sa musela k tomu nútiť, hlavne Úsvit.
13. Obľúbený spisovateľ Naša kráľovná predsa, J.K. Rowling :3
14. Kniha od obľúbeného spisovateľa Aby som tu zasa netrapošila s Harrym, ktorého by som najradšej napísala všade, kde sa dalo, poviem Casual Vacancy (naschvál tento názov, slovenský sa mi nepáči)
15. Obľúbený mužský hrdina Niekto ma chce zabiť... Takže Tobias Eaton, Jace Wayland/Morgenstern/Herondale/Lightwood(vážne má štyri priezviská), Finnick Odair, Patch Cipriano, (musím zahrnúť aj Christiana Greya, inak by som bola zavraždená v spánku), a úprimne si z nich neviem vybrať, nechám to nerozhodne, zabijete ma?
16. Obľúbená hrdinka Well, aby sme neskončili podobne, aj keď vlastne nie, málokedy mám rada hlavné hrdinky, proste viem, že by som v ich pozícií bola lepšia :D Ale tak Katniss Everdeen, Annabeth Chase, Isabelle Lightwood :)
17. Obľúbený citát Asi z knihy, nie? Napadajú ma tri možnosti, keďže všetky skvelé, dám vám všetky, nevadí? Aj tak som nikdy tieto challenge nešla podľa akýchkoľvek pravidiel

-You smell good.
-It´s called shower. Hot water. Shampoo.
-Naked. I know the drill

Patch Cipriano & Nora Grey 



- You’re just worried they’ll hire a male instructor and he’ll be hotter than you.
- Hotter than me?
- It could happen. You know, theoretically.
- Theoretically the planet could suddenly crack in half, leaving me on one side and you on the other side, forever and tragically parted, but I’m not worried about that, either. Some things are just too unlikely to dwell upon.

Jace Lightwood & Clary Fray


-Fred, you next
-I´m not Fred, I´m George! Honestly, woman, call yourself our mother?

Molly Weasley & Fred Weasley


18. Prvá kniha rozdelená na kapitoly, ktorú si pamätám, že som čítala ako dieťa Ďalej to bolo takto. To je inak neskutočná knižka, každá kapitola sa končila vetou "Pretože ďalej to bolo takto" a viac si z nej naozaj nepamätám :DDD
19. Obľúbená knižka, z ktorej bol neskôr film Harry Potter, aj keď ďalšie by boli The hunger games (čoskoro catching fire!!!), ďalej rozhodne Percy Jackson, aj keď film katastrofa (ale o mesiac vychádza Sea of monsters!!!), potom čoskoro bude City of Bones a Divergent, ktoré milujem a neviem sa dočkať :)
2o. Kniha, pri ktorej sa nahlas smejem Takže, rozhodne som sa kvalitne nasmiala pri Percy Jacksonovi (pamätám si niečo s tým, že netúžil zistiť, ako chutila Annabethina topánka) a takisto Mortal Instruments, v ani jednej sérií neviem povedať konkrétnu knihu, takisto aj Harry Potter mal kvalitné výroky. A, samozrejme, celá Hush Hush séria.
21. Obľúbená knižka z detstva Anna zo zeleného domu, to som kedysi neskutočne milovala
22. Kniha, ktorú momentálne čítam Je to City of Ashes, zo série Mortal Instruments, už som to čítala, no je to jedna z tých, ktoré proste majú neskutočný hlbší zmysel a veci, ktoré neskôr dávajú zmysel a človek si musí prečítať viackrát, aby pochopil. Och a ešte samozrejme neskutočne sexy chlapci a perfektné hlášky.
23. Guilty pleasure, už ten preklat robí problém
       Potešenie, ktoré mi prináša pocit viny dajme tomu... Fifty shades of Grey plus pokračovania? Nemám z toho pocit viny, ale to nemám z ničoho a myslím, že takéto niečo si tá otázka predstavovala ako odpoveď.
24. Kniha, ktorú by som chcela, aby poznalo viac ľudí Už som spomínala Hush Hush, ale určite aj Mortal Instruments, proste rozplívanie sa nad Jaceoom, Alecom, Magnusom, Jordanom... nie je to ono, keď nikto nechápe, ale už mám niekoho v "zácviku" :)
25. Obľúbená kniha, ktorú sme čítali v škole Lebo ja tam dávam pozor, že? Ale nie, niečo muselo byť... Keď napíšem Eugena Onegina, asi mi neuveríte, však? Ja viem, jediné, čo ma napadlo
26. Kniha, ktorá zmenila môj názor na niečo V niečom aj celá séria Mortal Instruments, v podstate nechcem vyznieť zle, prosím neberte mi to zle, ale v tejto sérií je viacero homosexuálnych vzťahov a naozaj, aj keď som ich brala možno trošku s rezervou, títo ma presvedčili, že to bolo hlúpe. 
27. Najprekvapivejšia zápletka v deji alebo jeho koniec Takže, určite v Catching fire málokto čakal, že sa znova ocitnú v hrách alebo tá posledná veta "Katniss there is no District 12"... ďalej ma napadá znova Mortal instruments, kto to chce čítať odporúčam, no rozhodne neodporúčam čítať to, čo k ním napíšem, lebo to naozaj veľa prezradí, ale napríklad vzťah dvoch hlavných postáv: najprv sa každý zamiloval do toho druhého, lenže do nej bol ešte zamilovaný jej najlepší kamarát a doňho jeho najlepší kamarát, neskôr konečne boli spolu asi desať sekúnd, keď sa pohádali, potom zistili, že v skutočnosti spolu byť nemôžu, lebo sú súrodenci, v jednej celej knihe bolo medzi nimi proste to napätie, lebo každý chcel toho druhého, on chcel byť s ňou aj napriek tomu, ale ona to odmietala, až potom prišla za ním, že mu chce niečo povedať, keď sa odhodlala, že budú spolu a bude im jedno, kto si kto bude myslieť, ale on jej povedal, že chce tiež niečo povedať a vtedy začal s tým, že mala pravdu a že nie je správne, aby boli spolu, nakoniec boli ďaleko od seba, keď prišli obidvaja, každý zvlášť na to, že súrodenci nie sú (komplikované rodinné vzťahy by mohli byť ďalšou nečakanou zápletkou), keď sa konečne stretli a mohli byť spolu, jeho zavraždil jej otec, pre ktorého bol v podstate on ako syn, neskôr ale ožil (to vyznie tak trápne, ale preneste sa cez to), konečne sú spolu a on ju bodne nožom, pretože sa ho niečo snaží posadnúť, neskôr je posadnutý, pokúsi sa ju zabiť (zasa), no z toho ho dostanú, asi päť minút budú spolu, keď ho niečo posadne ZNOVA, tentokrát jej skutočný brat, ktorý ho vezme so sebou zničiť svet, ale vezmú aj ju, lebo jej brat je psychopat a chce z nich urobiť šťastné zlé trio, medzitým je ona s tým jej posadnutým chalanom, zatiaľ čo jej brat jej v podstate prezradí, že on s ňou chce byť, aj keď nie preto, že ju má rád, ale zo svojich chorých dôvodov, (nejaký vážne zvrátený vzťah troch ľudí) pokúsi sa ju znásilniť... nakoniec ona toho svojho chalana oslobodí, ale pomocou akéhosi čarovného ohňa, ktorý v ňom zostane a aj keď budú môcť byť spolu, nebudú sa môcť dotknúť, lebo by zhorela. 
A to je LEN nejaký vzťah dvoch postáv, kým sa tam paralerné rieši ďalších päť podobných vzťahov a stále to sú len nepodstatné vzťahy medzi postavami, kým príbeh má svoj dej.
28. Obľúbený názov knihy Och, teraz ma nič nenapadne? :O Vieš udržať tajomstvo? je pekný názov, Mesto stratených duší tiež, ale stále mám pocit, že ešte niečo krajšie je, len ma nenapadne
29. Kniha, ktorú nemal nikto okrem mňa rád Neviem o takej, poznám príliš veľa milovníkov kníh, vždy sa našiel aspoň jeden človek, ktorý so mnou zdieľal názor
3o. Obľúbená kniha HARRY POTTER :)


Love ya guys.... celkom vyčerpávajúce... uff

12 comments:

  1. no nedá mi to, musím ti sem napísať... rozplývam sa nad tvojím článkom, každú jednu knihu poznám (možno okrem Vieš udržať tajomstvo), a milujem a strašne ma prekvapilo, že si prečítala Mortal Instruments (čítala si aj tú druhú sériu od Cassandry Clare, Infernal Devices?:) no proste oceňujem tvoj vkus, palec hore:3

    ReplyDelete
    Replies
    1. júú ďakujem :) Infernal Devices som ešte neprečítala, keďže Mortal Instruments som skončila len pred pár dňami, ale už ma tu čakajú a teším sa, kedy sa do toho pustím :)

      Delete
  2. ja z toho všetkého poznám HP, Annu a Divergrent z počutia.. som divná, ja viem :D a to vela čitam :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. láska, ber to ako inšpiráciu, divergenciu a nástroje smrteľníkov zohnať, šup šup! a takisto hry o život!! :)

      Delete
  3. ako tak čítam, ani raz som tu nenašla žiadnu Greenovku - môj naj naj namilovanejší spisovateľ (eh, jeden z mnohých, taktiež J.K Rowling and so one :) ) John Green a Na vine sú hviezdy alebo Kam zmizla Aljaška. Tú ti rozhodne doporučujem, ja "Na vine sú hviezdy" zahŕňam do zoznamu kníh pri ktorých som si poplakala, pri ktorých som sa nahlas smiala...proste je to dokonalosť, Augustus je neskutočný a takisto Hazel Grace <3 Tieto dve knihy sú od neho ako jediné preložené do slovenčiny čo je veľká škoda :/ takému knižnému fanatikovi by nemali chýbať v zozname prečítaných kníh tieto dve :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rozhodne sa na Johna Greena chystám, len akosi nikto v okolí tie knižky nemá, čiže si ich budem musieť kúpiť, preto mi to toľko trvá, ale rozhodne si ho niekedy prečítam :D veľa som už o týchto knižkách počula a naozaj by som si ich rada tiež prečítala :D

      Delete
  4. si asi prvý človek od ktorého počujem (čítam) že číta Mortal Instruments. :3 mám to rozčítané, som asi v polke poslednej časti a úplne to milujem ♥ som rada že som konečne našla niekoho s podobným vkusom na knihy ako mám ja, keďže aj na The Hunger Games som úplne závislá, prečítala som to 2x a teraz cez prázdniny sa chystám znova, ale až po tom čo prečítam Divergenciu a Rezistenciu :3 všetci v okolí čítajú samú romantiku.. mňa to už nebaví. som rada že na svete je ešte niekto s takýmto vkusom, aspoň sa necítim divne. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja som tiež rada, že nie som sama, proste Mortal instruments milujem :3 čítam to druhýkrát a ešte si to párkrát budem schopná znova prečítať :D Divergenciu si prečítať musíš a neoľutuješ! :) presne mám podobný problém a rovnaký vkus, nie som na romantiku, ale takéto veci... "romantika" mi úplne stačí v podobe Jacea a jemu podobných :D

      Delete
  5. Harry Potter a Hunger Games ♥ najlepšie ♥
    inak, ak by som ti mala odporučiť nejakú dobrú knihu, určite si prečítaj The Memoirs of a Geisha (aj toto znie po anglicky omnoho lepšie) a The Fault In Our Stars od Johna Greena, pričom si zase dosť poplačeš :)je nemožné nezamilovať sa do Augusta :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. milujem perfektných chalanov v knihách, čiže na Augusta, ktorého si rýchlo zoženiem sa teším :3 a určite sa týmto všetkým inšpirujem a pozháňam :)
      Harry Potter a Hunger Games, to sú srdcovky, môžem stále dookola čítať :)

      Delete
  6. Našla som konečne niekoho kto má najradšej Väzňa z Azkabanu. :3 Každý stále len Fénixov rád -_-. A Percy, to isé, úplne najviac ho zbožňujem a otvorene sa priznám, že trojku som čítala najmenej 15krát. :D Ale to ja vždy. A Catching fire mám najradšej z celej trilógie, ani neviem prečo. Asi kvôli Finnickovi, lebo bol dôvod, prečo ma Drozdajka rozrevala. Toho chlapa som zbožňovala.
    Inak, romantiku neznášam, ale pristihla som sa už aj pritom ako sa hrabem v maminej knižnici a ako čítam Vasilkovú. Tá žena má štýl, ale nie fantáziu. :D
    A teraz si mi dala dobrý tip, idem skúsiť Mortal Instruments.
    Ozaj, zasmejem sa, ak sa v Anglicku stretneme :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sirius je proste moja obľúbená postava, preto možno ten Väzeň z Azkabanu :) a takisto mám najradšej Catching Fire, presne kvôli Finnickovi, inak dokonalá postava :3
      To by bolo zaujímavé, keby sme sa stretli, len či by sme sa aj spoznali :D

      Delete